Overslaan naar inhoud
Marina Cape Helius

Marina Cape Helius

De zonnigste Jachthaven van Nederland aan het Haringvliet

Over ons

Waarom kiezen voor Marina Cape Helius?

Op slechts vijf minuten lopen van de historische vestingstad Hellevoetsluis is Marina Cape Helius de perfecte thuishaven aan het Haringvliet. Deze premium jachthaven biedt directe toegang vanuit de Noordzee en toegang tot de Zuid-Westelijke Delta. De 300 ligplaatsen worden omringd door het sfeervolle Roompot vakantiepark. Dankzij de gezelligheid van Hellevoetsluis en het warme gastheerschap van marina manager Kees Broere ervaar je hier direct het vakantiegevoel.

Tarieven

Marina Cape Helius biedt flexibele contracten.

Webcams

Bekijk de live beelden vanuit de jachthaven.

Plattegrond

Bekijk hier de plattegrond met een overzicht van alle ligplaatsen, het havenkantoor, de faciliteiten en meer.

Haven & diensten

Marina Cape Helius is een jachthaven met ligplaatsen voor boten tot 24 meter. Onze premium steigers zijn uitgerust met zijsteigers zodat u comfortabel kunt op- en afstappen van uw boot.

300
Ligplaatsen
4 m
Max. Diepgang
40 m
Max. Bootlengte

Bedrijven op de haven

De partners van Marina Cape Helius staan tot uw dienst

Navis Yachting in Kaap Helius, Hellevoetsluis

Veerhaven

Jachtservice

Hellevoetsluis heeft een compleet watersportcentrum in de Veerhaven voor het onderhoud van uw boot. U vindt er diverse professionals uit de botenindustrie en winterstalling voor uw. U kunt hier terecht voor onderhoud en reparatie aan uw boot.

Happy Boats

Bootverhuur

Op de jachthaven is Happy Boats gevestigd. Zij verhuren sloepen en visboten. Via hun website kunt u deze boeken. De vloot bestaat uit vier sloepen en twee visboten. Heb je voor de boten van Happy Boats geen vaarbewijsplicht.

Navis Yachting

Scheepsmakelaar

Navis Yachting is de Benelux importeur van Italiaanse luxe jachten. U vindt er de toonaangevende merken zoals Azimut Yachts, Benetti Yachts en Sessa Marine. Navis Yachting biedt ook een selectie tweedehands jachten. 

Van Oosten

Kwaliteitsonderhoud

Van Oosten Kwaliteitsonderhoud is het adres voor onderhoud aan uw schip. Zij bieden naast diensten als wassen, poetsen, interieur reiniging en anti-fouling behandelingen ook de mogelijkheid tot "knippen & scheren" op locatie. Daarnaast hebben zij een zeer goed netwerk van watersport gerelateerde bedrijven en leveranciers met wie zij nauw samenwerken om een zorgeloos, totaalplan te kunnen bieden.

Onze partners

Marina Cape Helius, een betrouwbare Jachthaven

accommodatie & restaurant

Eten en slapen op Marina Cape Helius

Beach hotel Cape Helius

In dit prachtige etablissement kunt u genieten van een stevig ontbijtbuffet, een heerlijk kopje koffie en een diner met prachtig uitzicht. Vanaf het terras kunt u bij mooi weer de kinderen zien spelen in de speeltuin of in het piratenschip op het strand. En dat alles onder het genot van een kopje koffie.

Roompot Vakantiepark

Marina Cape Helius ligt in het prachtige Roompot Holiday Park. Als u niet op de boot wilt slapen, kunt u in één van de vrijstaande villa's, bungalows of het hotel verblijven. Hier geniet u van veel comfort en waant u zich op de Florida Keys.

Zet uw koers uit

Marina Cape Helius ligt net buiten het historische vestingstadje Hellevoetsluis en op slechts 15 minuten rijden van Rotterdam. Het is zowel een ideale vertrekhaven voor vaartochten richting de Noordzee en de Zeeuwse delta.

Bestemming Hellevoestluis

De historische vestingstad aan de oevers van het Haringvliet

Marina Cape Helius ligt prachtig aan het Haringvliet en pal naast de historische vestingstad Hellevoetsluis. Ontdek dit prachtige vaargebied en de schoonheid van het eiland Voorne-Putten.

Voorne-Putten, eiland vol contrasten

Voorne-Putten, het eiland van onbeperkte mogelijkheden, op de grens van stad en platteland. Het ene moment geniet u van de eindeloze rust en de ruimte en het andere moment kunt u kiezen uit de vele evenementen en activiteiten. Op het eiland vindt u prachtige stranden, liefst twee vestingsteden (Hellevoetsluis en Brielle) en een uniek duingebied. Dit eiland biedt een unieke combinatie van natuur, historie en cultuur.

Historische vestingstad Hellevoetsluis

Hellevoetsluis is een historische vestingstad aan de Haringvliet. Het was de plaats waar Piet Hein zijn zilvervloot aan wal bracht. U vindt er mooie oude gebouwen die nog herinneren aan de goede oude tijd. De oude vestingwerken staan nog fier overeind evenals de opgeknapte bunkers buiten de vesting. Een aantal keren per jaar staat heel Hellevoetsluis op zijn kop. De belangrijkste jaarlijkse festiviteiten zijn Pinkstersail, World Predator Classic, Dutch Classic Yacht Regatta, Voorne aan Zee Muziekfestival en de Vestingdagen. Échte aanraders om te bezoeken.

Vaargebieden

Zeilen rond Marina Cape Helius

Huur een boot in Zeeland bij Jachthaven Bruinisse

Wil je graag zeilen in de Zeeuwse wateren, maar heb je geen eigen boot? Geen probleem! Via jachthaven van Port Adhoc in Bruinisse kun je een boot huren in Zeeland om de omgeving te verkennen. Klein vaartuig, motorboot, zeilboot... Dankzij onze lokale partner kun je een uitje van een paar uur, een dag varen of een meerdaagse cruise plannen, afhankelijk van wat je wilt doen.
Meer lezen

De 10 mooiste havenplaatsen in Nederland

Heb je een boot en ben je van plan om in Nederland te gaan varen? Dan helpen wij u met  de planning van de vaarroute met de mooiste plaatsen. Dit vinden wij de tien mooiste havenplaatsen in Nederland die u niet mag missen op uw volgende vaartocht.
Meer lezen

Aanbevelingen

Historyland

Stap tien miljoen jaar terug in de tijd, van de tijd van de dinosauriërs tot de laatste ijstijd. Ga op avontuur en sta oog in oog met mammoeten, holenberen en levensgrote sabeltandtijgers. Historyland brengt de geschiedenis tot leven.

FutureLand

Ontdek de modernste haven van Europa. In FutureLand kunt u de futuristische ontwikkeling van het gloednieuwe havengebied van Rotterdam met eigen ogen zien. U zult versteld staan van deze indrukwekkende omgeving tijdens een rondleiding of boottocht door Maasvlakte 2.

Schiedam

In Schiedam voelt en proeft u de charmes van een historische stad in de geschiedenis van het distilleren. In het stadscentrum herinneren talrijke gebouwen met een rijke geschiedenis en de zeven hoogste windmolens ter wereld aan de tijd dat Schiedam de internationale hoofdstad van de jeneverindustrie was.

Bezoek ons in Hellevoetsluis

Contactgegevens

Contactgegevens

Zeven dagen per week geopend van 09:00 tot 18:00. 

Buiten deze uren op afspraak en voor de late gasten graag vooraf telefonisch contact.