*31 (0)181-310056

PinksterSail Hellevoetsluis 2023

PinksterSail 2023
Als liefhebber van oude zeilschepen kom je tijdens het Pinksterweekend ogen tekort! Er zullen op 26 Mei 2023 tussen de 30 en 50 gaffel getuigde schepen deelnemen aan de PinksterSaill. Onder andere Schokkers, Klippers, Botters en Zeevalken zullen het mooie Haringvliet op varen. De schepen hebben een authentieke uitstraling wat voor mooie beelden zorgt.

Gaffel getuigde schepen
Op de vrijdag voor Pinksteren zullen de eerste schepen aankomen in de haven van Hellevoetsluis. De voorwaarde voor deelname aan deze zeiltocht is dat het allemaal gaffel getuigde schepen zijn. Na het palaver en de briefing voor de tocht, zullen de schepen de eerste Pinksterdag om 10.30 uur starten vanaf de vuurtoren. Het is een toertocht rond de Slijkplaat waar een wedstrijdelement aan vast zit. De schepen worden verdeeld in drie klassen gebaseerd op de lengtes van de schepen. Daarnaast is er ieder jaar een ludieke opdracht waar de Teus Rennes Bokaal mee te winnen valt. Hier de link naar de website van PinksterSail