*31 (0)181-310056

Demonstraties Kanonniers van Hellevoetsluis

De opgestelde kanonnen aan de zuidwest zijde van de vesting stammen uit de 19e eeuw. De kustbatterij omvat verder een aantal emplacementen voor kustgeschut, een kazerne, een kruit- en projectielen- magazijn. De diverse bezienswaardigheden zijn dagelijks vrij toegankelijk. De vesting Hellevoetsluis is in zoverre bijzonder, daar zij is gebouwd om de haven te beschermen en in 2e instantie voor de bevolking. De Artillerie Commissie van Schietvereniging Hellevoetsluis verzorgt het kanonschieten. Zij heeft tot taak tijdens festiviteiten, viering van historische- en/of maritieme gebeurtenissen, een optreden te verzorgen, op verzoek van de Stichting Kanonniers Hellevoetsluis (SKH). De kanonniers zijn speciaal opgeleid voor het op authentieke wijze behandelen en afvuren van deze schitterende historische kanonnen.

Hieronder een schema met de dagen dat er flink “geschoten” wordt in Hellevoetsluis.

  • Zondag 25 juni 202314.00 – 16.00 uur
  • Zondag 30 juli 202314.00 – 16.00 uur
  • Zaterdag 19 augustus 2023 – Vestingdagen!
  • Zondag 20 augustus 2023 – Vestingdagen!

Wilt u meer weten over de kanonniers van Hellevoetsluis klik hier op de link.