*31 (0)181-310056

PINKSTERSAIL 2022 – 5 JUNI 2022

De liefhebbers van oude zeilschepen komen tijdens het Pinksterweekend ogen te kort! Tussen de 30 en 50 schepen nemen deel aan deze bijzondere tocht. Schokkers, Klippers, Botters, en Zeevalken varen het water dan op het weidse en door zeilliefhebbers bejubelde Haringvliet.

Gaffel getuigde schepen
Op de vrijdag voor Pinksteren meren de deelnemende schepen aan in de haven. De vloot bestaat uit onder meer Schokkers, Klippers, Botters, en Zeevalken. De meesten zijn qua uitstraling authentiek. Voorwaarde voor deelname is dat het allemaal zogeheten gaffel getuigde schepen zijn. Na het ‘palaver’, de briefing voor de tocht, op zondagmorgen wordt om 10.30 vanaf de vuurtoren gestart. “Eigenlijk is het meer een toertocht rond de Slijkplaat, al zit er ook een wedstrijdelement aan vast. Er wordt in drie klassen gevaren afhankelijk van de verschillende lengtes van de schepen.