*31 (0)181-310056

Slijkgat / Goereese Sluis


De Goereese Sluis (marifoonkanaal 20) is de schakel tussen Noordzee en het Haringvliet. Noord van de sluis liggen de spuisluizen. Boven windkracht 6 wordt de sluis niet bediend. Vanaf zee vaart u via het Slijkgat richting sluis; langs respectievelijk SG-betonning en P-betonning. De dieptes in het Slijkgat (SG) veranderen onregelmatig. Volg daarom de betonning en snij niet af. Vermijd bij 6 Beaufort of meer uit zuidwesten tot noorden het Slijkgat in verband met grondzeeën en stroom dwars op de geul. De spuisluizen hebben veel invloed op de stroming. Informeer zo nodig bij Post Ouddorp of Verkeerscentrale Vlissingen naar golfhoogte en dieptes. Luister kanaal VHF 25 (Post Ouddorp) uit en blijf stand-by op dit kanaal. Houd bij zeegang de motor aan en blijf aangelijnd. Let ook goed op het stroomverzet. Let ook op de spuisluizen in de Haringvlietdam naast de Goereese Sluis. Bij het inlaten loopt de stroom dwars voor de haveningang langs. Tijdens het spuien branden rode waarschuwingslichten. Aan beide kanten van de sluis is een overnachting aan de steiger mogelijk; er zijn geen faciliteiten. Let op vissersschepen die ligplaats kiezen in de Deltahaven, Binnenhaven en bij de visafslag.

“TEKST afkomstig Varen Doe je Samen” . Zie ook website