*31 (0)181-310056

Ontmoet Nationaal Park NLDelta

In NLDelta draait alles al meer dan 600 jaar om leven met het water. Het gebied vertelt een typisch Nederlands verhaal. Het verhaal van leven onder de zeespiegel, van tegen water beschermen en van water maximaal benutten. Overal vind je sporen van het eeuwenlang leven met en van het water.

NLDelta is de plek waar de Rijn en de Maas de zee ontmoeten. Een rijk en uniek ecosysteem en een internationaal kruispunt voor duizenden vissen en vogels. De delta is een onmisbare schakel in de wereldwijde trekroutes van vogels, voor voedsel en om te rusten, overwinteren of broeden. Je ziet er ganzen, lepelaars, kluten, grutto’s, grote sterns. En met wat geluk roofvogels als de visarend en de zeearend.

NLDelta is het ultieme bewijs van de vindingrijkheid van de Nederlander én de rijke natuur van de delta. Ervaar het leven en de natuur van deze rijke en unieke delta.