*31 (0)181-310056

Marina Cape Helius / Coronavirus

De rijksoverheid heeft tot nu (25 Maart 2020)besloten dat jachthavens in principe en onder strikte voorwaarden open kunnen blijven. Wij zijn dan ook operationeel en klaar voor het seizoen. Uiteraard conformeren wij ons aan de maatregelen en eisen die de Rijksoverheid, het RIVM en met name ook onze branche vereniging HISWA-Recron voorschrijven.
 

1,5 meter afstand houden van elkaar 
is toch wel de boodschap die nu bij iedereen duidelijk zou moeten zijn.

De Rijksoverheid adviseert u ook om uw huis niet te verlaten indien dit niet noodzakelijk is. Mocht u besluiten om de boot te komen controleren of deze nog drijft en goed vastligt houdt u dan aan de strikte omgangsregels en houdt 1,5 meter afstand tot elkaar. Onze steigers zijn een kleine 2 meter breed dus elkaar passeren zou moeten gaan. Wanneer u iemand tegenkomt kunt u ook even op de zijsteiger wachten. Beter nog is het om even aan boord te wachten totdat de steiger vrij is en u kunt vertrekken.  Bij de douches hebben wij op dit moment zowel bij de heren als dames twee van de drie douches afgesloten. Indien u wilt douchen en deze is in gebruik wacht dan buiten tot de douche vrij is. Nog beter zou zijn de douches niet te gebruiken. Uiteraard houdt u alle gebruikelijke en nu zeer gewenste hygiëne voorschriften in acht. In onze ogen gelden voor de boot dezelfde regels als voor thuis dus samenkomsten van meer dan 3 mensen is niet gewenst en ook verboden.

Afgelopen week heeft iedereen kunnen zien wat er gebeurd als iedereen tegelijk naar de stranden gaat. Die zijn nu dus afgesloten. Ook de Gemeente Hellevoetsluis heeft deze week een noodverordening gekregen en kan bij het constateren van overtredingen rondom alle restricties “de zaak” zomaar afsluiten. Wij zullen u aanspreken wanneer wij constateren dat opgelegde restricties niet worden nageleefd. Dit zeker om te voorkomen dat wij de quarantaine vlag moeten hijsen en de haven moeten sluiten. Daar is niemand bij gebaat.

Het allerbelangrijkste is nu om gezond te blijven en moet het toch een kleine moeite zijn om heel even wat minder bootactiviteiten te ondernemen. Wie weet hoe mooi het seizoen nog kan worden en wij blijven positief in de ontwikkelingen staan.

Voor contact met ons heeft de telefoon, mail en/of whatsapp de voorkeur.

Blijf gezond en met vriendelijke groeten,

Kees Broere
Marina Cape Helius