*31 (0)181-310056

Marina Cape Helius ontvangt Blauwe Vlag 2018

Blauwe Vlag 2018

Op 3 mei 2018 ontving Marina Cape Helius uit handen van de Internationale Jury de Blauwe Vlag 2018. De organisatie van de Blauwe Vlag heeft dit jaar in Nederland 185 Blauwe Vlaggen toegekend, 123 jachthavens en 62 stranden. Marina Cape Helius ontving dit keurmerk tijdens de Jaarlijkse Blauwe Vlag Ceremonie bij Jachthaven Uitgeest.

De Blauwe Vlag is een exclusief eco-label dat wordt uitgereikt aan meer dan 3.500 stranden en jachthavens in ruim 30 landen in Europa, Zuid-Afrika, Marokko, Nieuw Zeeland, Canada en het Caribische gebied.

Het doel van het Blauwe Vlag Programma is om overheden, ondernemers en recreanten blijvend te betrekken bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu. Het mogen voeren van een Blauwe Vlag is een erkenning voor de inspanningen die de strandgemeente of jachthavenbeheerder op dit gebied heeft geleverd. Voor de toerist is de Blauwe Vlag internationaal het herkenning- en kwaliteitssymbool voor goede schone  stranden met goede waterkwaliteit en veilige en schone jachthavens.

De Blauwe Vlag is een initiatief van FEE (Foundation for Environmental Education). FEE is een onafhankelijk internationaal netwerk van organisaties uit inmiddels 59 landen die zich inspannen op het gebied van natuur- en milieuvoorlichting.
Voor Nederland heeft FEE-N zitting in FEE. De Stichting KMVK voert voor FEE-Nederland de Nederlandse Blauwe Vlag campagne.