*31 (0)181-310056

Hellevoetsluis, inmiddels 400 jaar een historische haven

Wanneer u geïnteresseerd bent in historie is Hellevoetsluis zeker de moeite waard. Als oud marinehaven van de Hollandse oorlogsvloot kunt u al wandelend uren doorbrengen in de historische vesting. De route over de vestingwallen is geweldig en vanaf iedere plek op de vestingwallen heeft u steeds een ruim en weids uitzicht. Tijdens de route langs het Groote Dok (geen spelfout in Groote) komt u veel historie tegen. Het Droogdok Jan Blanken en de afgemeerde historische vaartuigen zijn allen toegankelijk en de vele vrijwilligers van deze musea en museumschepen vertellen u heel graag en enthousiast over onze historie. Wanneer u een half uurtje over heeft kunt u de fantastische film over 400 jaar Hellevoetsluis op YouTube bekijken. Voor de geïnteresseerden zeker een aanrader.