*31 (0)181-310056

Hellevoetsluis, historische haven


Wanneer u geïnteresseerd bent in historie is Hellevoetsluis zeker de moeite waard. Als oud marinehaven van de Hollandse oorlogsvloot kunt u al wandelend uren doorbrengen in de historische vesting. De route over de vestingwallen is geweldig en vanaf iedere plek op de vestingwallen heeft u steeds een ruim en weids uitzicht. Tijdens de route langs het Groote Dok (geen spelfout in Groote) komt u veel historie tegen. Het Droogdok Jan Blanken en de afgemeerde historische vaartuigen zijn allen toegankelijk en de vele vrijwilligers van deze musea en museumschepen vertellen u heel graag en enthousiast over onze historie. U kunt zelfs Michiel de Ruyter in levende lijve tegenkomen of een rondtoer met hem boeken. De sluis, de brug, de vuurtoren, de kanonnen, het Cruythuis, het Prinsehuis en nog veel meer historie zijn volledig gerestaureerd en verkeren in uitmuntende staat van onderhoud.